Divendres, 26 d'abril de 2024
carreteres

Llavorsí arranja prop de 7 quilòmetres de carreteres d’accés a nuclis

L’alcalde, Josep Vidal, ha donat per acabada la variant de Baiasca, que ha comptat amb una inversió total de 320.000 euros

Jordi Ubach Llorens 26 de setembre de 2018 a les 10:02
Treballs a la carretera de Montenartró i Romadriu | Ajuntament
L’Ajuntament de Llavorsí ha efectuat en els últims mesos un seguit d'actuacions d’arranjament en diverses carreteres d’accés a nuclis del municipi. Segons ha explicat l’alcalde, Josep Vidal, a la carretera de Baiasca s’han asfaltat recentment 1,2 quilòmetres fins al nucli d'Arestui i s’han adaptat cunetes de formigó en una acció conjunta entre l’ajuntament -que ha aportat 40.000 euros-, el Consell Comarcal del Pallars Sobirà amb 16.000 euros i la Diputació de Lleida amb 35.000 euros.

Per un altre costat, a la carretera de Montenartró i Romadriu, on l’any passat ja es va actuar en 1,2 quilòmetres, enguany se n’han asfaltat 2,3 en una intervenció que en total ha comptat amb uns 95.000 euros d’ajut de la Diputació de Lleida, 16.000 euros del Consell Comarcal i l’aportació de l’Ajuntament i de l'EMD de Montenartró amb 40.000 euros cadascun. En total, 3 quilòmetres i mig en una carretera on el consistori espera actuar pròximament en els 2,2 quilòmetres restants.

D’altra banda i pel que fa al tram de la carretera de Baiasca afectat pels moviments de terra que entre el 2015 i el 2016 van causar nombrosos problemes d’accés als seus veïns, Vidal ha donat per acabada l’obra, en la qual ha assegurat que s’hi ha destinat en tot aquest temps un total de 320.000 euros entre totes les administracions.

Amb aquestes obres, a les que s‘hi han de sumar els 2 quilòmetres reasfaltats a la carretera d’Aidí, en els últims mesos s'hauran executat al municipi un total de 6,7 quilòmetres d'arranjament de carreteres d'accés a nuclis. No obstant això, des de l’Ajuntament s’emplacen a seguir treballant perquè asseguren que encara falten quilòmetres per tenir les carreteres "en dignes condicions de seguretat".
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació