Dissabte, 20 d'abril de 2024
bolets

La temporada de bolets arrenca amb les millors perspectives dels últims anys

La pluja i la humitat d’aquest estiu al Pallars han estat determinants per un generós inici de campanya

Redacció 21 de setembre de 2018 a les 11:15
Varietats de bolets collits al Pallars ja fa un mes | @ramon_rrnomar
La temporada de bolets ha arrencat enguany amb perspectives de convertir-se en una de les millors dels últims anys. No falten motius per a l’optimisme, ja que són molts els boletaires que en les últimes setmanes han carregat fins a dalt el seu cistell de bolets de diferents varietats. Les claus per aquest gran inici es troben en les pluges que han caigut de manera regular durant l’estiu, així com la humitat.

De fet, l'actual temporada de bolets ha començat molt abans del que normalment està previst. En molts punts del Pallars ja fa un mes que se’n cullen. Els experts, fins i tot, asseguren que a aquestes alçades -quan tot just comença la tardor- en molts indrets ja s’ha superat la producció de l’any passat, quan vam tenir un estiu molt sec i les pluges de la tardor no van ser suficients.

L’any passat els boscos catalans van produir uns 10 quilos de bolets per hectàrea, quan la mitjana catalana és al voltant d’uns 60 quilos. Enguany, en les zones més preuades, ja s’han assolit els 30.
   
Campanya de respecte al bosc

Per tal d’incentivar el respecte al bosc durant la temporada de bolets, Protecció Civil ha iniciat una campanya divulgativa en què es repartiran entre els usuaris 10.000 fulls de mà amb recomanacions per anar pel bosc amb civisme. L’objectiu és que qui vagi buscar bolets ho faci de manera respectuosa amb el sector agrari i ramader i amb el medi natural.
 
El Departament, la fundació Món Rural i entitats socials del sector primari també han editat un vídeo amb consells a través de les xarxes socials i que adjuntem a continuació.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació