Dijous, 18 d'abril de 2024
mines

Redueixen a la meitat l’àrea de prospecció minera prevista a l’Alt Àneu

Alós d’Isil queda fora de la nova superfície d’extracció, que és ara de 27,5 quilòmetres quadrats

Redacció 20 de setembre de 2018 a les 09:46
Alós d’Isil ha quedat fora de l’àrea d’extraccions | GSV
L’empresa Neometal Spania, que impulsa el projecte d’extracció de tungstè i or a la vall de Bonabé, a Alt Àneu, ha rebaixat a la meitat l’àrea de prospecció minera prevista inicialment. Segons informa Segre, dels 55 quilòmetres quadrats de superfície previstos d’entrada, ara el projecte en en contempla 27,5, segons consta als informes ambientals que ha presentat a la Generalitat per tal d’obtenir el permís.

Amb aquesta reducció, el poble d’Alós d’Isil ha quedat fora de l’àrea d’extracció. Segons el mateix rotatiu, l’empresa planteja aquesta recerca de metalls en un període de fins a tres anys. El programa d’actuacions, doncs, preveu sis sondejos durant el primer any en dos plataformes de prospecció, combinats amb vols en helicòpter amb sensors de detecció.

En el cas que aquestes investigacions fossin positives, l’empresa hauria de sol·licitar nous permisos a la Generalitat. Aquesta significativa reducció s’ha conegut pocs dies després que la plataforma Salvem Salau anunciés que és el moment de la “mobilització social” per lluitar contra l’explotació dels recursos del territori.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació